Peter Boel
Bij de mannen plaatsten Erwin l’Ami en Roeland Pruijssers zich vandaag rechtstreeks. Tegen l’Ami moest Sergei Tiviakov winnen, maar zijn poging om kort na de opening de stelling uit balans te halen pakte verkeerd uit. l’Ami nam het initiatief, liet het niet meer los en won uiteindelijk met een elegant trucje. Roeland Pruijssers, die gisteren tegen Erik van den Doel zo fortuinlijk op een 1-0 voorsprong was gekomen, hield stand in een rustige partij waarin Van den Doel het natuurlijk nog wel lang probeerde.
Lucas van Foreest trok de match met Robby Kevlishvili gelijk met zwart – een knappe prestatie. Van Foreest behandelde een Siciliaanse Najdorf beter dan zijn opponent, die met deze stellingen toch ook wel weg weet. In de eerste partij van de tiebreak sloeg Kevlishvili echter opnieuw toe met een zege. In de tweede partij kwam Van Foreest niet aan de bak; Kevlishvili had al snel voordeel met zwart en dwong uiteindelijk de winnende remise af.
Max Warmerdam bereikte vandaag weinig tegen Dimitri Reinderman’s originele positiespel; het was een lange partij, maar het evenwicht werd niet echt verbroken. Dat gebeurde ook niet in de eerste rapidpartij van de barrage, maar in de tweede partij sloeg Warmerdam zijn slag. Hij kreeg een solide voordeeltje en ‘masseerde’ de stelling een tijdlang, totdat Reinderman bezweek en materiaal verloor. Warmerdam komt in de halve finale uit tegen Kevlishvili, en l’Ami tegen Pruijssers.