In het NK plaatsten alle spelers die gisteren hadden gewonnen zich voor de tweede knockout-ronde. Max Warmerdam, Erwin l’Ami en Erik van den Doel deden dat tegen respectievelijk Arthur de Winter, Mark Timmermans en Hing Ting Lai zonder veel problemen met een tweede zege, Sergei Tiviakov volstond met een rustige remise tegen Thomas Beerdsen.
Roeland Pruijssers versloeg vandaag met zwart Twan Burg in een prima gespeelde partij waarin hij steeds de druk kon vasthouden.
Robby Kevlishvili overspeelde Hugo ten Hertog in een Najdorf-Siciliaan en ging ook verder. Er was slechts een klein hikje tegen de tijdcontrole toen Ten Hertog met een prachtige truc remise had kunnen maken; hij zag het echter niet.
Dimitri Reinderman elimineerde na de puntendeling van gisteren Robin Swinkels in een partij waarin hij aanvankelijk in grote problemen was.
De enige barrage was die tussen de Lucas van Foreest en zijn voormalige trainer Sipke Ernst, die hun twee reguliere partijen remiseerden. In twee rapidpartijen kwalificeerde Van Foreest zich met een winstpartij en een remise.