Het NK D, het Nederlands Kampioenschap tot en met 12 jaar, wordt dit jaar eenmalig in Doetinchem georganiseerd en wel op 24 en 25 oktober 2020. Normaal gesproken vindt dit kampioenschap in de Hemelvaart vakantie plaats in Rijswijk. Door de coronacrisis is het niet mogelijk gebleken het in Rijswjk te organiseren. Een compleet nieuwe organisatie in Doetinchem heeft de KNSB benaderd of het toch niet alsnog kon plaatsvinden. Samen hebben we dit opgelost waardoor de geplaatste kinderen alsnog hun kampioenschap fysiek kunnen spelen.
Plaats van handeling is het Panora Lyceum. 
Dat de animo groot is onder de kinderen bleek wel dat van de 80 deelnemers bijna de helft al nma 2 dagen heeft bevestigd. Ook de wedstrijdleiders stonden te trappelen om weer met de jeugd aan de slag te gaan, want binnen een half uur hadden de 4 benaderde wedstrijdleiders hun deelname bevestigd!
We hebben we een paar aanpassingen moeten doorvoeren om het kampioenschap mogelijk te maken in deze coronatijd. Zo is het kampioenschap van 3 naar 2 dagen teruggebracht en tevens het speeltempo (naar 25 minuten plus 10 seconden increment). Het blijven echter 9 ronden met 50 deelnemers bij de jeugd algemeen en 30 bij de meisjes. 
De organisatie gaat nog proberen om 20 live borden in te zetten zodat ook iedereen het thuis kan volgen.
Binnenkort meer nieuws.