Op zaterdag 15 juni is de 5e editie van het LBV Nederlands Kampioenschap Lightning Chess in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Bij de lustrumeditie van het snelste schaaktoernooi van Europa pakken we groots uit. De beste schaker van Nederland doet namelijk mee. Daag jij Anish Giri (2770!) uit?
Bij het officiële Nederlands Kampioenschap Lightning Chess spelen maximaal 160 schakers 43 partijen van twee minuten per persoon. Eerst vier achtkampen en op basis van die 28 partijen worden finalegroepen ingedeeld waarin iedereen nog eens 15 partijen speelt. De winnaar van de kroongroep mag zich officieel Nederlands Kampioen Lightning Chess noemen en ontvangt 500 euro aan prijzengeld.
Deelname kost slechts €15 en daar krijg je een hoop voor terug. Buiten de deelname krijg je namelijk ook een geheel verzorgde luxe lunch door Bonheur Horeca. GM’s hoeven geen inschrijfgeld te betalen.
Uiteraard zijn er ook flinke prijzen te verdienen. Kijk op de website wat er allemaal te verdienen valt! Tot op heden zijn er 55 inschrijvingen. Het maximum is dit jaar gesteld op 160 deelnemers. Voorkom teleurstelling en wees er snel bij!
Datum: 15 juni 2019
Locatie: Koning Willem II stadion, Tilburg
Tempo: 2 minuten p.p.p.p.
Partijen: 43
Inschrijfgeld: €15