Over enkele weken vindt het NK 2020 online plaats. De voorrondes beginnen op maandag 16 november waarna op zondag 22 november de finale zal plaatsvinden. Iedereen die lid is van de KNSB mag meedoen. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.
Toernooiopzet

Vier voorronden in de vorm van zwitserse plaatsingstoernooien. Registratie op chess.com vlak voor de start van de toernooien. Elk toernooi bestaat uit 9 ronden, de winnaar plaatst zich voor de finale. Van deze speler moet de echte naam bekend zijn.
De finale bestaat uit 4 spelers uit de plaatsingstoernooien, 2 spelers met de meeste meesterpunten en 10 geplaatste spelers. Deze spelen KO matches:

Onder de deelnemers aan de voorronden worden 10 schaakboeken verloot.
Nieuw Vrouwenkampioenschap
Dit jaar organiseren we naast het NK internetschaak ook een internetkampioenschap voor vrouwen. De finale is op zondag 29 november.
Toernooiopzet

Twee voorronden in de vorm van zwitserse plaatsingstoernooien. Registratie op chess.com vlak voor de start van de toernooien. Elk toernooi bestaat uit 9 ronden, de winnaar plaatst zich voor de finale. Van deze speler moet de echte naam bekend zijn.
De finale bestaat uit 2 spelers uit de plaatsingstoernooien en 6 geplaatste spelers. Deze spelen KO matches:

Onder de deelnemers aan de voorronden worden 5 schaakboeken verloot.