Kwalificaties NK Schoolschaak klaar, Halve Finalisten bekend

Home Nieuws Kwalificaties NK Schoolschaak klaar, Halve Finalisten bekend

Wat een feest. In de derde en laatste kwalificatieweek van het NK Schoolschaak Online streden nog eens 37 teams voor de laatste 10 tickets voor de Halve Finales. Na 4 speeldagen afgelopen week hebben de 128 kinderen maar liefst 667 partijen erop zitten. Zelfs op de een na laatste speeldag kwamen zelfs nog nieuwe teams en kinderen erbij. Dit team van de KinderCampus Hilversum won ook direct deze kwalificatie. Met 16 uit maximaal 20 scoorde ze meeste punten van alle teams. Proficiat. Ook leuk te zien dat de teams echt overal uit Nederland vandaan komen, van het Zeeuwse Hulst tot het Groningse Haren, van Maastricht tot het Noord-Hollandse Bergen.

Persoonlijke topscores deze week:
Dag 1: Thomas Dijkhuijsen en Brent Waersegers met bieden 5 uit 5
Dag 2: Mathijs Vogels met 5 uit 5
Dag 3: Marnik Woldhuis en Chenwu Zhu beiden met 5 uit 5
Dag 4: Chenwu Zhu met 5 uit 5
Deze spelers ontvangen allemaal 100 punten voor de prijzenwinkel.

Op vrijdag 12 juni, 15.30 uur zal nog een extra Finale worden ingelast. Alle spelers uit de 12 kwalificatie toernooien die in de top 3 zijn geeindigd, zullen voor deze Finale worden uitgenodigd. Zij gaan spelen om de individuele titel voor het NK Schoolschaak Online. Deze spelers zullen een persoonlijke email ontvangen van de KNSB en/of hun coach.

Eindstand NK Schoolschaak Kwalificatie week 3, teams

  Schoolteam Plaats Score Gepl
1 KinderCampus Hilversum Hilversum 16 HF
2 Montessorischool Oegstgeest 2 Oegstgeest 13 HF
3 Bernard Lievegoed School Maastricht 12 HF
4 Het Galjoen Den Hoorn ZH 12 HF
5 Kronenburgh Rijswijk ZH 12 HF
6 Europese school Bergen NH 11 HF
7 De Wereldboom Hulst 10 HF
8 Dr Rijk Kramerschool Amsterdam 10 HF
9 De Achtbaan Utrecht Utrecht 9,5 HF
10 De Boschuil Eindhoven 9 HF

Kijk voor de gehele eindstand en individuele scores hier.

Halve Finales en Finale
Op dit moment zijn 37 van de 40 teams bekend voor de Halve Finales. Vanuit de kwalificaties op Chessity plaatsen zich zondag 7 juni nog de 3 laatste teams.
De Halve Finales zullen gespeeld worden op 8, 9, 10 en 11 juni, volgens hetzelfde speelsysteem als de kwalificaties. Speeltijden 15.30-17.15 uur en steeds 5 ronden van 5 minuten per persoon per partij plus 5 seconden per zet. Spelers kunnen steeds hun score verbeteren en op de vierde speeldag 11 juni worden de Finalisten bekend gemaakt.
Er plaatsen zich 16 teams voor de Finale op zaterdag 13 juni, tussen 13.00 en 14.45 uur.
Voor de geplaatste teams is het belangrijk dat alle spelers van de teams bij ons bekend zijn. Alle spelers en hun coaches worden toegevoegd aan de club NK Schoolschaak Halve Finales en als je daar niet lid van bent, zie je het toernooi niet en kun je niet meespelen. Hetzelfde voor de Finale. Alvast veel plezier volgende week.

Zorg dat je goed voorbereid bent. Voor tips om storingen te voorkomen, zie deze checklist.

 

Belangrijke links