KWS uit Apeldoorn is de nieuwe schoolschaak-kampioen van het NK 345

Home Nieuws KWS uit Apeldoorn is de nieuwe schoolschaak-kampioen van het NK 345
De kinderen van de KWS uit Apeldoorn (foto Chris Doornekamp)

Onder tropische temparaturen van boven de 30 graden bleef het schaakteam van de Koningin Wilhelmina school (KWS) uit Apeldoorn het coolst. Gefeliciteerd Raul, Jimmy, Boaz, Thijn en Jort!
Schaakmeester Chris belden we met het nieuws en hij viel daarbij bijna van zijn fiets, zo enthousiast was hij 
In deze teamfinale van het NK 345, het officiele Nederlands Kampioenschap voor de groepen 3, 4 en 5 bleven de Apeldoornse schakers nipt het team van de Montessorischool uit Oegstgeest voor. Slechts 1 punt scheelde het. Dat is slechts 1 remise op 25 partijen. Je krijgt immers 3 punten bij winst, 2 punten bij remise en een punt bij verlies in deze finale.
Voor het eerst in vier jaar krijgen we dus ook een nieuwe winnaar. De KWS lost de Nutsschool Wassenaar af in deze bijzondere online editie.
Op de derde plaats was het ook bijzonder spannend. Wel 5 teams kwamen heel dichtbij. Uiteindelijk grepen de teams van 't Schoppert uit Hengelo, De Pijlstaart uit Utrecht en Het Galjoen uit Den Hoorn allen 53 punten. Een unieke prestatie, alle drie brons.

Individueel won opnieuw Emma Barbier van de Essesteijn uit Voorburg groep 5 met 5 uit 5, na gisteren bij het individuele toernooi ookal gewonnen te hebben. Groep 4 werd door een trio gewonnen Sarah Barbier, Louise Jansen (beiden Essesteijn-Voorburg) en Jort Strijksma (KWS-Apeldoorn) allen met 3 uit 5. Groep 3 was evenals gisteren een prooi voor Abel Drenthen (Het Galjoen - Den Hoorn) met 4,5 uit 5.

Eindstand team Finale NK 345:

  Schoolteam Plaats Teamscore
1 Koningin Wilhelmina 1 Apeldoorn 59
2 Montessori Oegstgeest Oegstgeest 58
3 t Schöppert Hengelo 53
3 De Pijlstaart Utrecht 53
3 Het Galjoen Den Hoorn 53
6 Essesteijn Voorburg 52
7 Reigerlaan Eindhoven 50
8 Koningin Wilhelmina 2 Apeldoorn 43
9 De Achtbaan Utrecht 40
10 Onder de Bogen* Utrecht 38

* = Het team van Onder de Bogen uit Utrecht viel in voor Bos en Vaart uit Haarlem.

Zie hier de individuele uitslagen van de Finale.