Nutsschool Wassenaar wint voor 4e keer NK BO 345

Home Nieuws Nutsschool Wassenaar wint voor 4e keer NK BO 345
Nutsschool Wassenaar voor 4e keer Kampioen (foto EvB)

Op zaterdag 16 juni 2018 vond, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB), de Nederlandse Kampioenschappen Schaken voor teams uit de middenbouw (groepen 3, 4 en 5) plaats. Er deden 31 scholenteams mee, met in totaal ca. 270 kinderen. We vieren dit jaar het eerste lustrum van het NK345.  
De speellocatie was voor het eerst het Leidsche Rijn College, de clublocatie van de grootste jeugdschaakclub van Nederland: Jeugdschaakclub Magnus Leidsche Rijn. Wethouder Maarten van Ooijen van Sport gemeente Utrecht heeft het toernooi geopend.

Naast schaken kon je op 16 juni springen op een luchtkussen, een glittertattoo laten aanbrengen en kon je schaken tegen echte Nederlandse schaakkampioenen (het jeugd E-team van Magnus). Ook waren er extra prijzen te winnen met de schaakkleurplaat en de schaakpuzzels.

De Nutsschool heeft opnieuw de titel bij de grote teams gepakt, voor de 4e keer op rij. Alleen in 2014 was De Kastanjepoort uit Erichem de beste.

Eindstand grote teams:

Scholen met 15-20 spelers; beste 15 tellen mee
Pl    School Plaats school Score
1   Nutsschool Wassenaar 228*
2   2e Marnixschool Utrecht 190
3   De Boomgaard Utrecht 189

* = voor winst kreeg elk team 3 punten, 2 punten voor remise en 1 punt voor een verloren partij en dan maximaal 15 beste resultaten.

Bij de middelgrote teams ging het een stuk spannender. Uiteindelijk stind De Regenboog uit Apeldoorn hun voosprong niet meer af en pakte voor het eerst de titel.

Scholen met 10-14 spelers; beste 10 tellen mee
Pl    School Plaats school Score
1   De Regenboog Apeldoorn 157
2   De Hofvilla Wateringen 151
3   Het Talent Lent 148

Bij de kleine taems (t/m 9 spelers) ging het echt om elk puntje. Elke ronde was er weer een nieuwe koploper. Uiteindelijk na correctie van een uitslag uit ronde 4, is het IPS uit Almere, die de titel heeft gepakt in deze categorie.

Scholen met maximaal 9 spelers; beste 5 tellen mee
Pl    School Plaats school Score
1   International Primary School Almere 97
2   Bos en Vaartschool Haarlem 96
3   KinderCampus Hilversum 87

Alle uitslagen, foto's en blog, staan op de toernooiwebsite