Op zaterdag 8 juni zijn de eerste 6 ronden van in totaal 11 gespeeld in Gouda bij het NK voor schoolteams basisonderwijs algemeen, ookwel NK Schoolschaken genoemd. In het fraaie gebouw van scholengemeenschap De Goudse Waarden, traden de 40 sterkste viertallen aan afkomstig uit heel Nederland. Van Groningen tot Maastricht en Terneuzen tot Alkmaar. KNSB Bestuurslid Iozefina Paulet verrichtte de eerste zet aan het eerste bord van De Akkers (Meppel) tegen Dukdalf (Leiden).

De teams van De Akkers en Dukdalf (foto EvB)
Na een lange dag schaken gaat de Rudolf Steinerschool uit Alkmaar aan de leiding met 11 uit 12, gevolgd door 4 teams met 9 uit 12: GSV (Groningen, Pinksterbloem (Amsterdam), De Boomgaard (Utrecht) en De Spits (Utrecht).
Zie hier de volledige tussenstand.
Gastheer Schaakclub Messemaker had alles prima voor elkaar. Er waren live borden, er was een groot schaakspel en er werd simultaan gegeven. Ook kregen alle deelnemers van de sponsor Vergeer, Goudse kaas als cadeau mee naar huis. Op 15 juni is de tweede finaledag en dan weten we rond 16.00 uur welk team niet alleen de sterkste op het schaakbord is, maar ook het meest stress bestendig!

Ook op het grote schaakbord werd druk geoefend (foto EvB)