Het NK E (Nederlandse Jeugdkampioenschappen tot en met 10 jaar) wordt al jaren in Waalwijk gehouden, maar dit jaar een paar km verderop in Tilburg. Dit vanwege een trouwerij. Was het vanwege corona de laatste twee jaar in september gehouden, ditmaal weer als vertouwd voorafgaand aan het paasweekeinde op 15 en 16 april.
De bijna 60 deelnemers hadden verder nergens last van, want de locatie was hier ook uitstekend. De organisatie had tevens gezorgd voor live borden voor elke speler. Zo konden de ouders extra zenuwachtig alles live meekijken. De catering was ook op z’n brabants. Alle deelnemers werden op een broodje kroket getracteerd. Opvallend was ook dat een derde deel van de deelnemers inmiddels vegetarier is. Fantastisch!
E jeugd
In de open groep deden 45 spelers mee. Tom moest helaas ziek thuisblijven, maar de rest was present en streden 9 ronden lang om de felbegeerde titel. Er was echter een speler waar geen maat op stond. Noah Ritzerveld uit Wassenaar was ongenaakbaar met een score van 9 uit 9. Een geweldige prestatie. 
Voor de tweede plaats was het iets spannender. Hrdya Dinanath uit Den Bosch pakte deze plek met 7,5 uit 9 en bleef daarmee een half plutje voor op Akshaj Katpatal uit Lelystad (7 uit 9). Hij pakte daarmee de tweede uitzendplek naar het EJK later dit jaar in Turkije. Noah plaatste zich voor het WJK in Roemenie.
Zie voor de hele eindstand:
Volledige eindstand E jeugd

Noah ontvangt de eerste prijs uit handen van GM Peng (foto Ad Bruijns)
E meisjes
Bij de meisjes waren precies 12 deelneemsters en misschien ook wel 12 kanshebsters. Echte favorieten waren er niet. De vorm van de dag zou wel eens bepalend kunnen zijn. En zo geschiedde. Verrassend pakte Anika Bagga uit Amstelveen de titel met 7,5 uit 9. Gefeliciteerd!
Daarachter greep Niranjana Ganeshram uit Eindhoven het zilver met 6,5 punt en Sarah Barbier uit Voorburg het brons met 6 punten. Anika plaatste zich hiermee tevens voor het EJK in Turkije.
Zie hier de volledige eindstand van de meisjes groep:
Volledige eindstand E meisjes
De organisatie was in handen van de SBSB (De stichting ter bevordering van de schaaksport Brabant), die samen met de KNSB er een mooi schaakfeest van hadden gemaakt.