Bij de sluiting van dit 49ste Condigne Open NK in de gemeente Rheden uitte toernooidirecteur Ap Lammers trots op wat er was neergezet, en hij kondigde leuke, ambitieuze plannen aan voor het jubileumjaar volgend jaar. In ieder geval willen we dan meer dan 500 deelnemers hebben!
 
Scheidend KNSB-bestuurslid Jan Stomphorst sprak van een fantastisch evenement: “Het doel was om voldoende buitenlandse spelers en voldoende titelhouders hierheen te halen en dat is heel goed gelukt.” Stomphorst reikte de certificaten uit aan de twee spelers die normen hadden behaald: Esat Baglan uit Turkije (IM-norm) en Koen Leenhouts (GM-norm). Vooral de GM-norm noemde Stomphorst verheugend. En hij maande Leenhouts om een vroege zomervakantie te nemen: “Want je bent geplaatst voor het NK van volgend jaar.”
 
Erika Sziva van Schaakhuis De Beste Zet had haar traditionele damesprijs verdeeld tussen de 12-jarige Poolse Emilia Mezykowska, die in de B-groep een prima 4½ punt had gescoord, en Sila Caglar uit Turkije, die in de Open groep tot 5 punten kwam. Twee aanmoediginsprijzen voor twee talentvolle meiden die we hopelijk volgend jaar terugzien. Sila Caglar is dat in ieder geval wel van plan!
 
Directeur Jeroen Smoorenburg van stersponsor Condigne maakte gewag van “een bloedstollende dag. Ik heb enorm genoten van wat er vandaag gebeurde.” Daarmee bedoelde hij niet alleen de spannende partijen aan de topborden, maar ook de uitgebreide analyse daarvan door Hans Böhm in de commentaarzaal. Smoorenburg reikte vervolgens de prijzen uit aan de groepswinnaars en de nummers 1 tot en met 13 van de Open groep – waarvan de belangrijkste Chanda Sandipan was, de sympathieke grootmeester uit India die het toernooi nu voor de tweede achtereenvolgende maal heeft gewonnen. De namen van de overige prijswinnaars vindt u elders op deze site.
 
Peter Boel