Beste Schakers, sinds de start van de Netflix serie The Queen’s Gambit zien we dat de belangstelling voor schaken in Nederland enorm is toegenomen. Als Bond werden we de afgelopen maanden doorlopend gevraagd of wij ook een beginnerscursus aanbieden. Bij deze! Stuur deze link dus alsjeblieft door naar iedereen in je vrienden en familiekring die mogelijk belangstelling heeft om mee te doen.
Deze cursus van de Schaakbond is voor iedereen die kennis wil maken met het mooie schaakspel. Is schaken moeilijk? Welnee, het is vooral een kwestie van rustig kijken, er valt ook zoveel te zien. Iedereen kan leren schaken en kan na een paar basislessen al een leuke partij spelen. Dat is de hele opzet van deze cursus. En kun je al een beetje schaken? Sluit dan op een later moment bij ons aan. Hieronder zie je in het kort de inhoud van de cursus. Bij welk blok sluit jij aan?
Blok 1                  Kennismaken met het schaakspel (29 maart, 5, 12 en 19 april 2021).
In dit eerste blok van vier lessen, leer je hoe de schaakstukken gaan, hoe je stukken kunt slaan en verdedigen en uiteindelijk hoe je de Koning van de ander schaakmat zet: het uiteindelijke doel van het spel.
Blok 2                  Een partijtje leren spelen (26 april, 3, 10 en 17 mei 2021)
In het tweede blok van eveneens vier lessen ontstijgen we het beginnersniveau. We gaan het onder ander hebben over voordelig ruilen, slim slaan en goed kijken. Mat, pat en slimme trucs, zoals de dubbele aanval.
Blok 3                  Plannen maken, strategie en tactiek (24, 31 mei en 7, 14 juni 2021)
In het derde blok van weer vier lessen gaan we nog wat verder. Wat is een goede manier om een partij te beginnen? Plannen maken, strategie en tactiek komen aan de orde. Hoe zet je een mooie aanval op? En hoe maak je het af in het eindspel?
De cursus wordt uitgezonden op het Twitchkanaal van de KNSB, van 20.00-20.40 uur.

*/

Aanmelden
* indicates required

E-mailadres *

Voornaam *