Na 5 super spannende ronden is het team van OBS ‘t Schöppert uit Hengelo Nederlands Kampioen Schoolschaak Online geworden. Zij behaalden een score van 15,5 uit maximaal 20 en bleven daarmee een drietal scholen een punt voor. Het team bestaat uit: Storm Fallaux, Gideon Bertholee, Alma Visser, David Bertholee, Yaro Bos en David Formanoy. Gefeliciteerd!
We hebben de teamcoach Rob na afloop opgebeld en hen gefeliciteerd. Hij zei zeer blij te zijn met de titel. Hij had verwacht dat 16 of 17 punten nodig waren, maar de teams hebben elkaar dus in evenwicht gehouden. Ook de techniek was belangrijk bij dit live toernooi. Hij heeft een van de spelers nog in de voorlaatste ronde van pc laten wisselen omdat hij de verbinding kwijt dreigde te verliezen. Een gouden greep dus achteraf.
Alle spelers van het team ontvangen deel 3 van Simon de Schaker, Stiekem naar Charkassië. Dit spannende en avontulijke boek voor de jeugd is net afgelopen week uitgekomen. 
Op de gedeelde tweede plaats eindigden: De Spits-Utrecht, De Pijlstaart-Utrecht en Montessori-Oegstgeest met 14,5 punt. 
In totaal speelden 18 teams de finale. Na 12 kwalificatietoernooien, 4 halve finales en een finale dag zit het NK Schoolschaak Online voor deze categorie erop. Vanaf maandag 15 juni gaan we weer verder met de kwalificaties voor de groepen 345 (middenbouw). Inschrijven kan nog tot en met de laatste kwalificatiedag van 19 juni. Zie hier voor meer informatie.
Eindstand teamfinale (categorie algemeen):

Plts
Schoolteam
Plaats
Teamscore
 

1
t Schöppert
Hengelo OV
15,5
Kampioen

2
De Spits
Utrecht
14,5
 

2
De Pijlstaart
Utrecht
14,5
 

2
Montessori
Oegstgeest
14,5
 

5
Het Koraal
Assendelft
13
 

5
KinderCampus
Hilversum
13
 

7
t Noorderlicht
Goes
12
 

7
Valkenheuvel
Driebergen-Rijsenburg
12
 

9
Quadratum
Rotterdam
10
 

9
De Librije
Gorredijk
10
 

9
Anne Frank
Leiden
10
 

9
Bos en Vaart
Haarlem
10
 

13
De La Reyschool
Den Haag
9,5
 

13
Essesteijn
Voorburg
9,5
 

15
t Karregat
Eindhoven
9
 

16
Europese school
Bergen NH
8,5
 

16
Bernard Lievegoed
Maastricht
8,5
 

16
De Menorah
Oosterhout NB
8,5
 

 
Persoonlijk behaalden Storm Fallaux (‘t Schoppert) en Kobe Smeets (De Spits) op de finaledag de maximale score van 5 uit 5.
Zie hier voor alle persoonlijke scores.
Alle finale teams hebben punten verdiend voor de prijzenwinkel van Schaakmatties. De teamleiders krijgen hierover nog persoonlijk bericht.