Rapid
Het Nederlandse team heeft in een bloedstollend spannende match Oezbekistan na dag 1 op een kleine achterstand gezet.
In de eerste ronde verloor Casper Schoppen in een Spaanse Breyer, maar Liam Vrolijk wist de stand gelijk te trekken met een overwinning op GM Sindarov. De overige partijen eindigden die ronde in remise. Max Warmerdam toonde zich daarbij zeer sportief door zijn tegenstander een ‘takeback’ toe te staan toen deze een overduidelijke mouseslip beging.
Met verwisselde kleuren volgde de tweede serie rapidpartijen. Thomas Beerdsen had in de vorige ronde een gewonnen stelling niet weten te verzilveren, maar maakte dat nu overtuigend goed met een vol punt. Ook Casper herstelde zich prima en scoorde een zeer fraai punt. Jorden en Max moest opnieuw remise toestaan. Liam verloor uiteindelijk een lang paardeindspel na aanvankelijk heel goed te hebben gestaan.
De live-uitzending kunt u hier terugkijken
Kortom 5,5-4,5 na de rapidpartijen. Op zaterdag volgen de blitzpartijen!
Snelschaak
De Oezbeken lieten op zaterdag zien goed te kunnen snelschaken. Ze namen al snel een voorsprong, maar voor de laatste ronde wist Nederland terug te komen tot een achterstand die overbrugbaar leek. Teamcaptain Loek van Wely – die de hele live uitzending aanwezig – geloofde nog in de overwinning, maar de laatste ronde insipreerde de Oezbeken in hoge mate. Ze wonnen alle 5 partijen en sloten daarmee het snelschaakgedeelte af met een ruime 29-21 overwinning. Zo won Nederland het rapid gedeelte nipt met 5,5-4,5 maar waren de Oezbeken dus duidelijk beter in het snelschaken. 
De hele uitzending is terug te zien op Twitch.tv/schaakbond met deskundig live commentaar van IM Stefan Kuipers.