Na 7 ronden stonden de Nederlandse mannen op de 13e plaats toevallig exact de plaats die ze op grond van de rating innamen op de startranglijst.
In ronde 8 wachtte het als derde geplaatste China. Jorden van Foreest wist met wit op bord 4 niets te bereiken tegen de solide Li Chao. Loek van Wely stond al snel slecht tegen Bu Xiangzhi en nadat hij had opgegeven speelden de Chinezen de wedstrijd professioneel uit. Ding Liren gaf in superieure stelling remise tegen Anish Giri op bord 1, en stelde daarmee de 2 matchpunten veilig. Dat Yu Yangyi daarna de winst liet glippen tegen Erwin l’Ami veranderde daar niets aan.
In ronde 9 sloeg Nederland terug met een 3-1 overwinning op Moldavië. Jorden van Foreest en Anish Giri wonnen hun partijen en de andere Nederlanders speelden remise. In ronde 10 wacht nu het sterke India dat evenwel oud-wereldkampioen Anand niet opstelde tegen de in goede vorm verkerende Anish Giri.
Nederland                    India

Giri                  Harikrishna
l’Ami                Vidit
Van Wely         Adhiban
Van Foreest     Sasikiran

De Nederlandse vrouwen stonden er na 6 ronden goed voor met 5 matchoverwinningen en slechts een nederlaag. Dat er nu sterke tegenstanders zouden volgen voor het als 16e geplaatste team was duidelijk. Dat het zwaar zou worden ook.
In ronde 7 werd met 3-1 verloren van China met wereldkampioen Ju Wenjun in de gelederen. Niettemin volgde in ronde 8 het als eerste geplaatste Rusland dat bezig was aan een achtervolgingsrace na een vroege nederlaag in Batumi. De Russinnen lieten er geen twijfel over bestaan en wonnen op alle borden. Na deze twee opeenvolgende, en bijna onvermijdelijke, nederlagen mocht er met Peru als tegenstander weer gehoopt worden op een positief resultaat. In een spannende match versloeg de Peruaanse IM Cori op bord 1 Zhaoqin Peng. Anne Haast wist op bord 2 tegen te scoren. Omdat Rosa Ratsma op bord 4 niet verder kwam dan remise hing nu alles af van de partij tussen Ann Chumpitaz en Tea Lanchava. Lang bleef de strijd onduidelijk, maar vlak voor zet 40 zette de Peruaanse alles op een koningsaanval die haar uiteindelijk de volle winst opleverde.
In ronde 10 wacht nu België.
Nederland                    België

Peng                Goossens
Haast               W. Barbier
Lanchava         A. Barbier
Paulet              Cuvelier

De partijen in ronde 10 zijn live te volgen vanaf 13.00 uur Nederlandse tijd. Voor de laatste ronde beginnen de partijen in Batumi al om 9.00 uur Nederlandse tijd.
Live partijen
De officiële website  
Uitslagen Nederlandse mannen
Uitslagen Nederlandse vrouwen           
Interview met Anish Giri na ronde 2     
Interview met Loek van Wely na ronde 2