Elk jaar wordt in de zomervakantie het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap georganiseerd, kortweg het ONJK. Na twee coronajaren gaat ook het ONJK eindelijk weer door, en wel van 8 tot en met 13 augustus in de Diekmanhal in Enschede.
Het ONJK is een groot én gezellig schaaktoernooi voor iedereen van 5 tot 25 jaar. Sommige deelnemers strijden om de prijzen en voor plaatsing voor het gesloten Nederlands Kampioenschap in de eigen leeftijdsklasse. Voor de meeste deelnemers en hun familie is het vooral een heerlijke schaakvakantie in het Twentse. Op onze nieuwe locatie is dan ook heel veel vermaak te vinden dat helemaal niets met schaken te maken heeft. Op loopafstand vind je subtropisch zwemparadijs Aquadrome, overdekt kinderspeelparadijs Ballorig, Glowgolf, Arque klimcentrum en nog meer. Zoek je nog meer vermaak buiten het schaken om? Dan ben je heel snel bij Funzone Enschede of de Cube boulderhal. Het centrum van Enschede is een wandeling van 20 minuten vanaf de Diekmanhal.
Op dit moment zijn we druk bezig om de toernooiwebsite weer actueel te maken. Inschrijven gaat zoals altijd digitaal via de site. Wij starten alvast met het voorbereiden voor het toernooi – en jouw vakantie!
Download hier de folder van ONJK 2022
Tot ziens in Enschede!