De tweejaarlijkse Olympiade zou oorspronkelijk op 5 augustus in Moskou beginnen, maar vanwege de corona pandemie staat deze nu pas voor volgend jaar gepland. Als alternatief heeft de wereldschaakbond FIDE een Online Olympiade opgezet waaraan maar liefst 163 landen deelnemen. Deze Olympiade is op 23 juli begonnen en duurt uiteindelijk tot 30 augustus. Er wordt in verschillende niveaugroepen gespeeld waarbij de hoogst geëindigde landen steeds promoveren en dan samen met een aantal op papier sterkere landen verder strijden.
Nederland begint in divisie 2 en speelt op 14, 15 en 16 augustus, met als doel om te promoveren naar de Top divisie die start op 21 augustus. Teams bestaan in totaal uit 12 spelers waarbij er steeds 6 spelers in een wedstrijd worden opgesteld. De teamopstelling bestaat uit tenminste 2 vrouwen, 1 junior en 1 junior meisje.
Nederland neemt met een sterk team deel aan de online Olympiade: Anish Giri, Jorden van Foreest, Zhaoqin Peng, Anne Haast, Max Warmerdam, Machteld van Foreest, Benjamin Bok, Erwin l’Ami, Rosa Ratsma, Iozefina Werle, Liam Vrolijk, Eline Roebers en captain Jeroen Bosch.
Op vrijdag 14 augustus speelt Nederland om 14.00 uur de eerste wedstrijd tegen Slovenie. Om 15.00 en 16.00 starten de matches tegen Italie en Estland. Ook op zaterdag 15 en zondag 16 augustus speelt Nederland om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Zie het volledige paringsschema van groep 2C. (In dit schema staan de speeltijden vermeld in UTC.)
De partijen zijn live te volgen. 
Dit is de officiële website  en hier staat TeamNL.