De organisatie van het Open NK rapid voor de jeugd individueel, de afgelopen jaren in de aula van de TU Eindhoven georganiseerd, heeft kenbaar gemaakt dat het hen voor het tweede achtereenvolgende jaar niet gelukt is om de financiering rond te krijgen. Zij geven de organisatie daarom terug aan de KNSB. Het evenememt stond gepland voor 18 november 2017.
De Stichting Bevordering Schaaksport Brabant​ heeft 21 achtereenvolgende edities van het NK rapid voor de jeugd individueel georganiseerd in de periode 1995 tot en met 2015 alle n in Eindhoven. In de periode 1989 tot en met 1994 is het toernooi georganiseerd in het Friese Wolvega. Op het hoogtepunt telde het toernooi meer dan 500 deelnemers. De laatste editie van 2015 telde nog altijd een respectabele 256 deelnemers. 
Zie hier de toernooisite van de editie van 2015 met de eregalerij van Rapidkampioenen ​
Voor 2018 kunnen andere organisaties een bod doen bij het bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl) om het NK rapid voor de jeugd individueel te organiseren. De Stichting Bevordering Schaaksport Brabant​ heeft aangegeven hun ervaringen met nieuwe organisaties te willen delen. Zij blijven wel o.a. het NK E in Waalwijk organiseren.
De KNSB dankt de Stichting Bevordering Schaaksport Brabant​ voor de 21 geweldige edities waar iedereen altijd graag kwam.