DIEREN – De schakers kunnen er weer tegenaan in het Open Schaakkampioenschap van Nederland en de Bondswedstrijden deze zomer. Met de nieuwe uitbater is overeengekomen dat het toernooi, dit jaar al voor de 42ste keer, opnieuw in Sporthal en Zalencentrum Theothorne gehouden kan worden. Daarnaast krijgt het evenement een prima financiële injectie van de nieuwe hoofdsponsor UpcoPAY.
 
“UpcoPAY heeft zich in principe voor drie jaar aan ons toernooi verbonden,” meldt de nieuwe toernooidirecteur, Dirk Hoogland. “Met deze sponsor kunnen we gelukkig op dezelfde voet verder als in de afgelopen jaren, en we hopen dus weer een aantal sterke grootmeesters en talentvolle jeugdspelers naar Dieren te krijgen.”
UpcoPAY is een ‘alles-in-één app’, ontwikkeld door het in Milaan gevestigde bedrijf Upco Systems Srl. Het is een app waarmee je geld kunt opnemen, betalingen kunt uitvoeren, en kunt bellen, texten en videochatten naar het buitenland met minder kosten. Het bedrijf gebruikt zeer hoogwaardige blockchain-technologie, dus alle services zijn veilig en privé.
Upco treedt graag op als hoofdsponsor van het Open NK vanwege het internationale karakter van het toernooi, de vele jongeren die meespelen, het gemak waarmee schakers apps vinden en gebruiken, en natuurlijk omdat Upco schaken een geweldige sport vindt.
 
Verder is het organisatiecomité zeer verguld dat er ook met de nieuwe leiding van Zalencentrum Theothorne goede afspraken zijn gemaakt, zodat het toernooi, het 52ste alweer in de gemeente Rheden, zoals vanouds georganiseerd kan worden in de gelijknamige sporthal waar honderden schakers zich al tientallen jaren thuis voelen in ons zomertoernooi.
 
De inschrijving voor het Open NK is net gestart, en oud-winnaar Viacheslav Ikonnikov uit Rusland heeft zich reeds gemeld. Het toernooi vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 30 juli.
Meer informatie staat op onze website