Op zaterdag 7 mei jl was de Papendal Open. Papendal vierde namelijk haar 50 jaar bestaan. Partners waren gevraagd om activiteiten te organiseren.
De schaaksport was vertegenwoordigd met een inloopsimultaan / snelschaken tegen twee Chess Queens, namelijk Anne Haast en Zhaoqin Peng.

Peng geeft simultaan (foto EvB)
In een marathon sessie van 6 uur (10.00 tot 16.00 uur) speelden ze om en om vrijwel continu aan 12 borden tegen spelers uit het publiek en de speciaal uitgenodigde finalisten aan de Schaak-Off. Deze dames doen dit ook op een hele vriendelijke wijze met af en toe een praatje, een complimentje en soms ook een (half) puntje. Er zaten ook veel spelers bij uit de omliggende verenigingen uit Arnhem, Wijchen en Ede. 
Naast het schaken konden bezoekers naar demonstraties, lezingen, talk shows en konden kinderen naar harte lust deelnemen aan z’n 30 sporten buiten en in de sporthallen. Er waren ook een aantal bekende Nederlandse sporthelden present. Zo gaf drievoudig Wereldkampioen Dammen, Roel Boomstra, een damsimultaan. Maar je kon ook zomaar baanwielrenner Jeffrey Hoogland of judoka Edith Bosch tegenkomen voor een handtekening.

Wereldkampioen Dammen Roel Boomstra (foto EvB)
De organisatie van de Papendal Open: De bezoekers waren lyrisch over alles wat zich afspeelde in de hallen, het hotel en (buiten)accommodaties. De organisatie is overladen met complimenten. Tot over 5 jaar!