ERIC ROSEN Eric RosenERIC ROSEN Eric Rosen
ERIC ROSEN Eric RosenERIC ROSEN Eric Rosen

Zhaoqin Peng heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de World Cup. Met een overtuigende 2-0 overwinning liet de Nederlandse grootmeester de jonge Russin Anna Afonasieva kansloos. In de volgende ronde neemt Peng het op tegen Nana Dzagnidze. De Georgische grootmeester is nummer 5 op de startranglijst met een rating van 2523.
Benjamin Bok wacht nog een spannende tiebreak. Op maandag bereikte hij met zwart een gewonnen eindspel tegen Asyl Abdyjapar uit Kyrgyzstan, maar hij moest na wat onnauwkeurigheden berusten in remise. Met wit kwam Bok in de tweede partij in de problemen, maar zette hij op tijd de zeilen bij voor een 1-1 stand in de match. De tiebreak start woensdag 14 juli om 14.00 uur. Mocht Bok zich plaatsen voor de tweede ronde dan neemt hij het daarin op tegen de Amerikaan Samuel Sevian.
Anish Giri en Jorden van Foreest zijn vanwege hun hoge klassering op de wereldranglijst direct geplaatst in de 2e ronde van de World Cup. De tegenstander van Giri wordt vandaag bepaald in een tiebreak tussen Boris Savchenko en Nikita Afanasiev. Jorden neemt het op tegen IM Juraj Druska uit Slowakije.
Twitch uitzending 14 juli
Op de tiebreakdagen zal IM Stefan Kuipers op het twitchkanaal van de schaakbond schaaktechnisch terugblikken op de verrichtingen van de Nederlanders in de afgelopen ronde, in ieder geval zo lang als er Nederlanders in het toernooi zijn! De eerste uitzending is op 14 juli om 20.00 uur. Volgende uitzendingen volgen dus op 17, 20, 24 juli etc. Zie hier het volledige schema met alle tiebreakdagen. De officiële website