De Grand Prix Chess Tournaments (GP) ​zijn gestart (11-13 december) op Chess.com. Winnaar van het klassement GP1 over de 3 toernooien is geworden Prajit Sai Kumar uit Voorburg. De eerste twee toernooien werden gewonnen door Arthur de Winter uit Nieuw-Vennep. Hij deed echter niet mee aan toernooi 3. Prajit won dat toernooi met 5 uit 5, gevolgd door een vijftal met 4 uit 5: Rolinde den Heijer, Jari Groen, Arjan de Vries, Matei Govoreanu en Simon te Biesebeek. Prajit Sai, Matei en Jari deden het bij het snelschaken en minder snel ook heel goed en vormen nu de top 3 van het mix klassement.
In totaal deden 71 spelers mee aan minimaal een van de drie toernooien.
De Grand Prix Chess Tournaments (GP) is een nieuwe serie online toernooien op chess.com voor de middelbare schooljeugd en de top jeugd onder 12 jaar.
De cyclus bestaat uit vier weekenden waarin steeds drie toernooien plaatsvinden met verschillend speeltempo. Daarnaast is er een finale weekend in maart.
Per weekend wordt een klassement opgemaakt over de drie toernooien van de vrijdag, zaterdag en zondag.
Er worden ranglijsten bijgehouden per tempo: Snel (vrijdag), Minder Snel (zaterdag), Rapid (zondag) en een GP Klassement (mix van alle 3 per weekend).
Zie hier de resultaten en GP punten van GP1 (11-13 december).
GP1 – Snel
GP 1- Minder Snel
GP 1- Rapid
Mix klassement
Geplaatst voor finale weekend in maart:
Snel: Arthus, Matei en Jari
Minder Snel: Arthur, Rafael en Ties
Rapid: Prajit Sai, Rolinde en Jari
Mix: Prajit Sai, Matei en Jari
In het weekend van 8-10 januari 2021 is GP2. Tot dan!