In Van der Valk Hotel Assen start zondag 23 april om 13.00 uur het NK jeugd in de categorieen A (t/m 20 jaar), B (t/m 16 jaar) en C (t/m 14 jaar). Er wordt in alle drie ​de categorieen gespeeld om zowel de algemene jeugd- als de meisjestitel. In totaal 112 toptalenten. 
Dagelijks wordt er vanaf 13.00 uur op topniveau geschaakt, op maandag en woensdag ook in de ochtenden vanaf 9.30 en 14.30 uur. De speelzaal is vrij toegankelijk voor bezoekers. Alle partijen zijn ook live te volgen via Internet.
Er is ook een dagelijks gevarieerd nevenprogramma voor alle bezoekers.
Met name de maandag en dinsdag kennen een uiterst interessant programma met de Brain & Health Day en het Masterplan schaken op school in Drenthe. Een must eigenlijk voor elke club-, school-, toernooileider​, jeugdbegeleider of schaakouder.
Het volledige nevenprogarmma:

zondag 23 april Jeugdtoernooi / training (Pascal Losekoot)
maandag 24 april Brain & Health Day, met o.a. bijdrage van Loek van Wely 
dinsdag 25 april Masterplan schaken op school in Drenthe, 
met o.a. bijdragen van Marleen van Amerongen (voorzitter KNSB) en Bas van Esch (JSC Magnus Leidsche Rijn / Samenschaak)
woensdag 26 april Lezing schaakfotografie (Harry Gielen) en ​Schaken als opleidingsmiddel (Vincent Valens / Jozias Hillenkamp)
​donderdag 27 april jeugdsimultaan in centrum van Assen, o.a. Iozefina Paulet
vrijdag 28 april studeren met Chessbase, met o.a. bijdrage van Jop Delemarre
zaterdag 29 april snelschaaktoernooi deelnemers en begeleiders

In het programmaboekje van het NJSK staat nader beschreven waar alle nevenactiviteiten uit bestaan en wie de sprekers zijn. Download hier het boekje: Programmaboekje NJSK 2017
De schakers zijn er klaar voor, de organisatie is er (bijna) klaar voor. We wensen iedereen heel veel succes de komende week.