Een zeer enerverende eerste dag. Waar de beide titelverdedigers op koers lagen voor een overwinning, was het alleen Anne die het punt ook daadwerkelijk wist te pakken. Loek ging in een rommelige tijdnoodfase ten onder en moet al meteen aan een inhaalslag beginnen.
 
Bij het NK Vrouwen staan dus Anne, Peng en Tea aan kop dankzij overwinningen op respectievelijk Mariska, Lisa en Rosa. Maaike en Iozefina deelden het punt.
 
Bij het NK Algemeen staat Sergey aan kop na zijn degelijke overwinning op Koen, samen met Erik die zijn grote angstgegner Loek wist te verslaan. Sipke en Erwin deelden al vrij snel het punt, net zoals Jorden en Ivan dat deden na een tijdnoodfase die alle kanten op schoot.
 
Morgen weer een paar interessante partijen op het programma. Om 14:30 beginnen de partij en vanaf 15:00 is er commentaar in de Tolhuistuin van Gert Ligterink. Voor de liefhebbers begint het NK Hands & Brains om 14:00. Mocht een bezoekje aan het toernooi er nou niet in zitten, dan zitten wij morgen om 14:30 weer klaar om verslag te brengen.