De tweede ronde ging er bij het NK Algemeen wat rustiger aan toe. Erwin l’Ami speelde een zeer strakke partij tegen Erik van den Doel en komt daarmee aan kop met 1,5 uit 2. Die koppositie deelt hij met Sergey Tiviakov, die vandaag met remise ontsnapte tegen Jorden van Foreest. Sipke Ernst en Koen Leenhouts hadden al erg snel de vrede getekend en ook in de partij tussen Ivan Sokolov en Loek van Wely waren er amper noemenswaardige gebeurtenissen.
 
Bij het NK Vrouwen vielen er, net als in de eerste ronde, drie beslissingen. Anne Haast sloeg onverbiddelijk toe na een onnauwkeurigheid van Lisa Hortensius, terwijl Tea Lanchava wat langer nodig had om het punt over de streep te trekken tegen Mariska de Mie. Anne en Tea zijn nu de enige twee nog met een 100% score. Zhaoqin Peng probeerde het lang, maar kwam uiteindelijk niet verder dan remise tegen Iozefina Paulet en staat met 1,5 uit 2 vlak achter de koploopsters. Rosa Ratsma had lange tijd een klein voordeel tegen Maaike Keetman, maar moest hard werken om daar een vol punt uit te halen.
 
Morgen staat bij het NK Vrouwen de kraker tussen Lanchava en Haast op het programma. Bij het NK Algemeen is het uitkijken naar de Groningse derby Ernst-Van Foreest, die vaak garant staat voor spektakel. Het commentaar in de Tolhuistuin zal vanaf 15:00 verzorgd worden door Tex de Wit. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om af te reizen naar Amsterdam, dan kunt u natuurlijk vanaf 14:30 gewoon weer de liveblog volgen.