De derde ronde van het NK Algemeen begon tamelijk rustig met wederom een vlotte remise van Sipke Ernst, met wit tegen Jorden van Foreest. Vervolgens kwam er een fraai miniatuurtje van Sergey Tiviakov tegen Ivan Sokolov, na een sterk kwaliteitsoffer. Van den Doel boekte een zeer comfortabele overwinning tegen Koen Leenhouts. De meest tevreden man van vandaag was misschien wel Erwin l’Ami, die enorm goed weg kwam in het toreneindspel tegen Loek van Wely.
Bij het NK Vrouwen kwam het eerste resultaat pas na de tijdscontrole, toen Tea Lanchava en Anne Haast remise waren overeengekomen na een spannend eindspel. Daarna wisten achtereenvolgens Maaike Keetman en Rosa Ratsma hun goede stelling tegen respectievelijk Mariska de Mie en Zhaoqin Peng niet te verzliveren: twee remises. De langste partij van de dag kwam van de hand van Lisa Hortensius en Iozefina Paulet: weer een lastig toreneindspel waar Lisa in tijdnood toch nog kopje onder ging en de overwinning aan Iozefina moest laten.
Bij het NK Algemeen staat Sergey Tiviakov nu alleen aan kop met 2,5 uit 3. Erwin l’Ami en Erik van den Doel volgen op een half punt achterstand.
Bij het NK Vrouwen consolideren Tea Lanchava en Anne Haast hun koppositie met 2,5 uit 3. Zhaoqin Peng en Iozefina Paulet volgen op een half punt.
Morgen zijn er geen nevenactiviteiten voor het grote publiek, wel is er natuurlijk weer commentaar in de speelzaal dat gegeven zal worden door Jop Delemarre. De partijen in de Tolhuistuin zullen om 14:30 beginnen, net als deze liveblog. Het commentaar in de speelzaal is vanaf 15:00.