De vierde ronde was een bewogen ronde met slechts twee remises. Bij het NK Algemeen behoudt Sergey Tiviakov de leiding na een degelijke overwinning op Sipke Ernst. Erik van den Doel heeft de achtervolging ingezet door nauwkeurig spel tegen Jorden van Foreest. Ivan Sokolov en Erwin l’Ami hadden een vlotte remise. De grote sensatie van de dag was de overwinning van Koen Leenhouts op Loek van Wely, na een heus spektakelstuk.
Bij het NK Vrouwen heeft Tea Lanchava alleen de leiding genomen door overtuigend van Maaike Keetman te winnen. Anne Haast kwam na lang vechten niet verder dan remise tegen Iozefina Paulet. Zhaoqin Peng speelde degelijk, maar kreeg het punt toch wel een beetje cadeau van Mariska de Mie, waardoor Peng samen met Anne een halfje achter koploopster Tea komt. Voor Lisa Hortensius is het vooralsnog een rampzalig toernooi, want vandaag moest ze haar meerdere erkennen in Rosa Ratsma.
Morgen om 14:30 is de vijfde ronde en vanaf 15:00 zal het commentaar gegeven worden door Hans Böhm. Ook vindt morgen het NK Opdrachtschaak plaats vanaf 14:00. Dit alles vindt wederom plaats in de Tolhuistuin te Amsterdam.