Een spannende ontknoping bij het NK Algemeen is het niet, maar wel een hele verrassende. Een ronde voor het einde heeft Sergey Tiviakov de titel veilig gesteld. Met een overwinning op Loek van Wely komt hij op 5 uit 6 en pakt daarmee anderhalf punt voorsprong op zijn naaste belagers. Erwin l’Ami en Erik van den Doel zijn op 3,5 punt blijven steken en hebben de strijd om de titel dus moeten staken na nederlagen tegen respectievelijk Jorden van Foreest en Sipke Ernst. Ivan Sokolov komt ook op 3,5 punt na zijn solide overwinning tegen Koen Leenhouts.
Bij het NK Vrouwen staat ons wel een zeer spannende ontknoping te wachten. Zhaoqin Peng heeft alleen de koppositie gepakt na een zwaarbevochten overwinning op Maaike Keetman. Anne Haast staat na haar remise tegen Rosa Ratsma op een half punt achterstand. Tea Lanchava wist wel weer te winnen van Lisa Hortensius en blijft daarmee ook op een half punt achter Peng. Onderin moest Mariska de mie helaas weer een nederlaag slikken, dit keer was het Iozefina Paulet die profiteerde.
Morgen krijgen we dus de “ereronde” van Sergey Tiviakov en de enorm spannende ontknoping bij het NK Vrouwen. Daar speelt Peng namelijk met wit tegen Anne, terwijl Tea zwart heeft tegen Iozefina. De partijen beginnen al om 12:00. Vanaf 13:00 zal Jan Smeets het commentaar verzorgen in de Tolhuistuin te Amsterdam.