Op 1 september is de KNSB-Jeugdclubcompetitie 2018 van start gegaan in de Meesterklasse A en de Meesterklasse C. Doordat de vakantie in de regio noord nog tot het weekend doorliep, hadden sommige noordelijke teams het moeilijk om op volle sterkte aan te treden.
In de tussenstand van de Meesterklasse C was dit echter niet te merken. VAS C1 en VAS C2 uit Amsterdam scoorden er op los en staan ongeslagen aan kop samen met debutant Arnhemse Schaakacademie C1. Helemaal nieuw is deze club niet. De Arnhemse Schaakacademie is namelijk de afsplitsing van de jeugdafdeling van het voormalige SV De Toren Arnhem.
In de Meesterklasse A gaan er geen noordelijke teams aan kop. STB A1 uit Oosterhout gaat samen met Klim-Op A1 uit Capelle aan de IJssel en Sliedrecht A1 aan de leiding. Almere A1 versloeg wel verrassend KC Chesscool A1 (Haarlem), maar moest vervolgens Sliedrecht A1 weer voor laten gaan. 
Jammer was dat kort voor aanvang van de competitie in zowel de A als de C er een team zich terugtrok. Dat is nooit prettig in een Zwitsers veld. Derhalve is er steeds een team vruij in beide klassen. Op 29 september gaat de KNSB-Jeugdclubcompetitie 2018 verder met de 3e en 4e ronde. Op deze dag zullen dan ook de Meesterklasse D (ronde 1 t/m 3 ook in Den Bosch) en de Promotieklasse A (ronde 2 en 3 in Gouda) spelen.
Zie alle scoren en standen Netstand en voor de verdere informatie de JCC pagina’s.