Nu de voorronden voorbij zijn, maken we de balans op en kijken we vooruit naar de regionale en landelijke finales. Het grootste, gratis schaaktoernooi in Nederland voor iedereen is ook dit jaar weer een groot succes. Zo zie je maar weer dat fysiek schaken en elkaar ontmoeten toch het leukste blijft.  

Schaak-Off bij HSV

Over blijven gesproken: voorzitster Bianca Muhren hoopt dat de Schaak-Off blijft en een mooie traditie wordt. En dat hopen wij natuurlijk ook. En het ziet er goed uit, want we zijn iets gegroeid ten opzichte van de vorige editie. Dit jaar speelden er verdeeld over 87 clubs 1296 schakers mee. Daarvan waren er 510 geen clublid. Mooie stappen in de goede richting dus!  

Schaak-Off bij DD in Den Haag / Foto: Harry Gielen

Niet alleen wijzelf, maar ook deelnemers en clubs zijn erg enthousiast over de Schaak-Off. Schaakvereniging Hoevelaken opende dit jaar weer haar deuren, nadat het vorig jaar zo goed bevallen was. Omdat iedereen een kans heeft om te winnen, maar ook omdat het een mooie kans is om (met succes!) nieuwe leden te werven.  

Schaak-Off bij DD in Den Haag / Foto: Harry Gielen

Regionale en landelijke finales
343 schakers plaatsten zich voor de 12 regiofinales van 5 t/m 27 november. Daaruit komen ongeveer 86 finalisten die op zaterdag 3 december gaan uitmaken wie er dit jaar kampioenen worden van hun divisie. Wil je uitgebreidere informatie hierover of de agenda van de finales? Kijk dan even op onze website voor meer informatie. 

Schaak-Off bij Eeuwig Schaak Rucphen