Het is zover: de Schaak-Off gaat van start. Dit mooie toernooi is georganiseerd om te vieren dat we eindelijk weer achter een bord kunnen plaatsnemen in plaats van achter een computerscherm. En wat een feest belooft het te worden!
In totaal spelen bijna 80 clubs mee met dit landelijke schaaktoernooi. Deze clubs zijn verspreid over het hele land, in bijna elke provincie kan een schaker terecht om mee te doen. We willen nu alvast alle deelnemende clubs bedanken voor het mogelijk maken van de Schaak-Off: zonder jullie geen toernooi. Bedankt!
Voor een feest zijn natuurlijk ook feestgangers nodig. Gelukkig daaraan geen gebrek: meer dan 750 enthousiastelingen spelen mee! In de lokale voorrondes van 13 t/m 26 september wordt bepaald welke schaakhelden doorgaan naar de volgende ronde.
We trappen af bij schaakverenigingen:

SG Zutphen in Zutphen (Gelderland)
ZZ Combinatie in Nieuwaal (Gelderland)
En Passant Texel in Den Burg (Noord-Holland)
SV Zierikzee in Zierikzee (Zeeland)
Messemaker 1847 in Gouda (Zuid-Holland)
 

Heel veel plezier allemaal, laten we er samen een mooi schaakfeest van maken.

Ook meespelen?
Schrijf je dan snel in: bij verschillende clubs is nog plaats! Kijk snel op www.schaakoff.nl of er bij jou in de buurt nog tijd en ruimte is.
Hoe werkt het toernooi?
De indeling vindt plaats op basis van ervaring en niveau zodat iedereen een leuk toernooi heeft. Iedereen speelt 3 ronden van ongeveer 50 minuten (20 minuten per persoon, plus 5 seconde increment). Uit elke poule plaatst de winnaar zich voor de regionale ronde.
De lokale wedstrijden op de clubs vinden plaats in de periode van 13 t/m 26 september. De dagen van het toernooi en het tijdstip verschillen per club afhankelijk van hun clubavond, meestal is dat op een doordeweekse dag tussen 20.00 en 23.00 uur. Je kunt zelf kiezen bij welke club je meespeelt, dus wat jij het fijnste vindt!
Kan ik meedoen?
Het mooie is dat iedereen kan meedoen: dit toernooi is voor alle schaakliefhebbers, zowel leden als niet-leden. Dus uiteraard kan jij ook meespelen.
Inschrijven
Klaar om te spelen? Schrijf je dan snel in via www.schaakoff.nl.