Er verschijnen steeds meer schaaktafels in de openbare ruimte! Westland is de 13e Nederlandse gemeente waar vanaf begin 2018 een schaaktafel als ontmoetingsplaats is gerealiseerd! Zaterdag 21 maart a.s. om 11.00 uur wordt de schaakdamtafel in Naaldwijk (Wilhelminaplein) officieel geopend door Westlands wethouder Piet Vreugdenhil  Er zijn schaak- en damactiviteiten van 10.00-12.00 uur
Op de site van de landelijk initiatiefnemer Jesús Medina staan de andere twaalf plaatsen waar inmiddels schaaktafels staan. Op de website van de Eerbeekse Schaakclub is eveneens  zichtbaar is op welke plaatsen in Nederland nu schaaktafels staan. Op de internationale app Chess Map (alleen op Apple; staan de Nederlandse schaaktafels en ook het Bas Dekkerplein in Naaldwijk met het grote schaakspel.
Achtergrondinformatie, uitleenadressen (de horeca op en rond het plein) , activiteiten, sponsors (Innovatiefonds sociaal domein van de gemeente Westland, Fonds 1818, ADNU Accountants & Adviseurs, Schoolschaakplan Westland en de Damclub Naaldwijk). e.d.  zijn te lezen onder ‘buitenschaak’ van www.westlandschaakt.nl. Op de tafel komt een  QR-code die verwijst naar de eerdergenoemde website.