Het aprilnummer van Schaakmagazine is verschenen. Johan Hut was aanwezig bij de meesterklassewedstrijd BSG-LSG en zag de Leidenaren een voorschot nemen op de titel. Afgelopen zaterdag won LSG-IntelliMagic met 7-3 van De Stukkenjagers en daarmee prolongeerde het team inderdaad de landstitel. Drie regionale bonden werken sinds het begin van dit seizoen samen en daar kwam heel concreet een gezamenlijke competitie uit, Herman Hamers beschrijft het proces voor ons.
Benjamin Bok vertelt in dit nummer over het combineren van studie en schaken aan de universiteit van Saint Louis (Verenigde Staten). De twaalfjarige Alexander Rutten verhuisde een aantal jaren geleden al naar de VS en hij wordt geportretteerd door Piet Peelen. Verder aandacht voor twee normentoernooien in Amsterdam: Batavia en Mokumse Meesters. Monique van de Griendt informeert ons over De Nederlandse Schaakvereniging van Visueel Gehandicapten die zoals ieder jaar haar Open Kampioenschap organiseerde. Naast de bekende rubrieken gaan we ook nog in op de opmerkelijke opkomst van AlphaZero en  is er aandacht voor diverse jeugd- en clubactiviteiten.
Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Mocht u het nummer niet ontvangen hebben, dan wordt u verzocht dat te melden aan het Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).