Op de laatste dag van augustus is Schaakmagazine nummer 4 verschenen. Op de cover beide Nederlandse kampioenen, en in dit nummer natuurlijk een verslag van de Deloitte Nederlandse Kampioenschappen. Na een lange schaakzomer is er ook aandacht voor andere toernooien. Peter Boel doet verslag van het 50e ONK in de gemeente Rheden. Roeland Pruijssers won voor de derde keer het Leiden Chess Tournament en beschrijft hoe gek het daarvoor moest lopen. Anne Haast was aanwezig bij de Glorney Cup en doet enthousiast verslag van de goede Nederlandse prestaties.
Er werd nog meer georganiseerd in Nederland zoals een ChessQueens meisjestoernooi en een schaakweek in Apeldoorn. Verder een interview met Euwe-ring houder Eddy Sibbing en een achtergrondverhaal over de betekenis van Berry Withuis voor het Nederlandse schaken. Naast deze onderwerpen, nog allerlei informatie, boekrecensies, en natuurlijk de vertrouwde rubrieken.
Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Mocht u het nummer niet ontvangen hebben, dan wordt u verzocht dat te melden aan het Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).