De jeugd komt eraan en dat blijkt wel in het augustus-nummer van SchaakMagazine. Lucas van Foreest werd verrassend Nederlands kampioen bij zijn debuut in het Deloitte NK in Amsterdam.
Siem van Dael en Liam Vrolijk haalden medailles op de Europese Jeugdkampioenschappen maar Dimitri Reinderman zag ook andere Nederlandse jeugdspelers hoog eindigen in Bratislava. Peter Boel beschrijft hoe het Open Nederlands Kampioenschap in Dieren een groot succes werd voor Casper Schoppen. Manasvita Basa werd EU meisjeskampioen in haar leeftijdscategorie zoals Anne Haast optekent.
Op de cover ook Nederlands vrouwenkampioen Iozefina Paulet, zij zal als bestuurslid jeugdschaak en talentontwikkeling niet ontevreden zijn over zoveel succesvolle jeugdspelers.
Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Mocht u het nummer niet ontvangen hebben, dan wordt u verzocht dat te melden aan het Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).