Het februarinummer van Schaakmagazine is verschenen. In dit eerste nummer van 2019 aandacht voor de overwinning van Magnus Carlsen in het Tata Steel schaaktoernooi, maar zeker ook voor de verrichtingen van Anish Giri en Jorden van Foreest in Wijk aan Zee.
Gert Devreese interviewde Jorden van Foreest die ‘een leven als profschaker wel ziet zitten’. Bart Stam dook in de historie van de ratingverwerking in Nederland waarbij ratingcommissaris Micha Jans zich tevreden toont over het systeem maar graag zou zien dat we met z’n allen nog meer resultaten gaan doorgeven.
Verder werd Rini Kreeft verkozen tot schaakvrijwilliger van het jaar 2018, reflecteert KNSB voorzitter Marleen van Amerongen op de uitkomsten van het ledentevredenheidsonderzoek, en is er nieuws over de Online Jeugdschaakclub waar al heel wat kinderen lid van zijn – mis het verenigingsaanbod niet om nog tot 6 mei jeugdleden gratis op te geven!
Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Mocht u het nummer niet ontvangen hebben, dan wordt u verzocht dat te melden aan het Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).