Onlangs is het juni-nummer van Schaakmagazine verschenen. Machteld van Foreest behaalde twee NK-titels, en Dimitri Reinderman staat stil bij haar prestaties en natuurlijk ook bij die van andere jeugdspelers op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen. Hans Bouwmeester is in 2018 maar liefst 75 jaar lid van de KNSB, een goede reden voor een gesprek met een groot schaakliefhebber. Beslissingen vielen er in de meesterklasse en in de KNSB bekerfinale: in beide gevallen viel het kwartje de kant van MuConsult Apeldoorn op.
Zhaoqin Peng verklaart waarom er alweer een wereldkampioene uit China komt, en Charles Vecht ontsluit voor ons het denken van Magnus Carlsen. Verder beschrijft Twan Burg hoe de Nederlandse correspondentieschakers  (waarschijnlijk) de Amerikaanse landenploeg gaan verslaan.
Naast deze onderwerpen, nog allerlei informatie, boekrecensies, en natuurlijk de vertrouwde rubrieken.
Alle leden van schaakverenigingen, alle leden van de bijzondere bonden en alle persoonlijke leden krijgen Schaakmagazine zes keer per jaar automatisch in de bus. Mocht u het nummer niet ontvangen hebben, dan wordt u verzocht dat te melden aan het Bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl).