De schakers waren maar wat blij dat ze weer het fysieke schaakbord op mochten vandaag in Den Haag. Ruim 200 schakers strijden drie dagen lang in zeskampen voor prijzen en de ratingpunten. De Sportcampus in het Zuiderpark is de fraaie entourage. Het is een echt Denksport Festival waar denksporters van verschilende denksporten hun krachten meten. Er is een Europees Go-toernooi, Dam demonstraties en op zondag nog een Othello toernooi.
De schakers zijn uit heel Nederland afkomstig. In de hoogste groep doen twee FIDE Meesters mee. Of die de hoogste groep ook gaan winnen is maar de vraag want de concurrentie heeft maar een paar rating punten minder.
KNSB Voorzitter Bianca de Jong-Muhren opende het toernooi. Ze sprak de schakers toe met de mooie woorden dat de schakers nu ook bij de Olympische familie horen. Haar zoontje Casper mocht op de gong slaan om het toernooi officieel van start te laten gaan.
Drie Jeugdtoppers Kiri Arnold, Rolinde den Heijer en Dana Verheij verzorgden ieder twee simultaansessies van een uur. Ze streden zowel tegen het pulbliek uit de omgeving Den Haag als de nodige deelnemers voor hun eerste ronde. Ze deden het geweldig en gaven menig lesje aan de leergierige schakers.
  
Achtereenvolgens Dana, Kiri en Rolinde in actie (foto EvB)
Zie hier de standen en indelingen van groep 1 tot en met 32
Zie hier de standen van de zwitserse groep 33
Zie hier de uitgebreide fotopagina van Harry Gielen.
Het toernooi is georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en is mede mogelijk gemaakt door TeamNL Olympisch Festival, Haagse Schaakbond, Schaak&Go winkel Het Paard, Gobond, Dambond, Bridgebond en de Otellobond.