Rotterdam, 17 augustus 2022 – Deze zomer mogen Rotterdammers het opnemen tegen internationale schaakgrootmeesters. Op zaterdag 20 augustus staat het Stadspodium volledig in het teken van de populaire denksport schaken. Simultaan schaken, snelschaken en recreatief schaken, alles komt voorbij tijdens het openlucht schaakevenement.
Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er ‘s zomers van alles te beleven op het podium en in het stadspark er omheen. Met talloze activiteiten voor jong en oud, zoals danssalons, stadsmeditatie, Rotterdam Zingt en verhalenvertellers voor kinderen, is het voor velen een populaire hotspot midden in de stad.
Schaken in de open lucht met een hiphop twist
Het openlucht schaakevenement is geschikt voor alle soorten schakers, van beginners tot experts en ervaren grootmeesters, iedereen is welkom. Op zaterdag 20 augustus kunnen Rotterdammers het tijdens een potje snelschaken opnemen tegen veelvuldig Internationaal kampioen en grootmeester Twan Burg. In samenwerking met ‘Stuk voor Stuk’ geeft het Stadspodium dit jaar het schaakevent een eigenzinnige twist: dit jaar kunnen bezoekers namelijk genieten van spoken word artiest Judah Bos die het event opent en host en dj Sadgurllriri die hiphop en Lo-fi zal muziek draaien.
Na de opening kan er recreatief geschaakt worden, kunnen bezoekers snelschaken tegen een zelfgekozen tegenstander of tegen een aangewezen snelschaker, en kunnen bezoekers aanschuiven aan de doorlopende simultaan tegen grootmeester Twan Burg.
Programma
12:30 uur                                 Inloop
13.00 uur – 13:15 uur             Opening event met spoken word voordracht van Judah Bos
13.15 uur – 17:00 uur             Start snelschaken, recreatief schaken en simultaan schaken
13.15 uur – 17:00 uur             Muziek verzorgd door dj Sadgurllriri
17.00 uur                                Einde schaakevenement        
Informatie
Stadspodium Rotterdam
Locatie: Grotekerkplein, voor de Laurenskerk
Zaterdag 20 augustus, van 13.00 tot 17.00 uur
Alle aankomende evenementen zijn te vinden op de website en op Facebook.