Rond 16 december verschijnt het volgende nummer van Schaken.nl. KNSB-leden van 12 jaar en ouder (met uitzondering van ratingleden en scholierenleden) ontvangen dit magazine gratis in de brievenbus. Bij het verschijnen van het eerste nummer (oktober) hebben we veel positieve reacties ontvangen – waarvoor dank! We hopen dat u ook veel plezier zult beleven aan het decembernummer.
In dit nummer en voorproefje
In dit nummer kijken we vooruit naar het Tata Steel schaaktoernooi dat in januari voor de 85e keer wordt gehouden. Al die schakers die naar Wijk aan Zee trekken beginnen het jaar goed, want ‘schaken is goed voor je brein’ zoals u kunt lezen in een interview met professor dr. Erik Scherder. Als voorproefje kunt u dat interview hier alvast lezen. Schaken kan ook op een andere manier een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen zoals u leest in een artikel over schaken in penitentiaire inrichtingen. Er is nog veel meer om te lezen in dit december-nummer, en uiteraard ook genoeg om na te spelen!  
Schaken.nl in 2023
In 2023 zullen er vier nummers van Schaken.NL verschijnen. Iedere editie heeft ruim 80 pagina’s. Als lid van de KNSB kunt u zich abonneren tegen een sterk gereduceerd tarief.
Abonneren als KNSB-lid
KNSB-leden betalen in 2023 voor 4 nummer een totaalbedrag van € 10,-. Dat is een behoorlijke ledenkorting want losse nummers zijn € 6,99.
Abonneren? Ga naar sportsmedia.nl/schaken-abo-lid
Vul uw lidmaatschapsnummer van de KNSB in en voeg het abonnement toe aan de ‘winkelwagen’. Uw KNSB lidmaatschapsnummer staat linksboven op de brief die u ontvangt bij het decembernummer  (onder uw adres). U kunt uw lidmaatschapsnummer ook vinden via uw KNSB-rating https://www.schaken.nl/rating
Abonneren algemeen (geen KNSB-lid) en losse nummers
Ga naar sportsmedia.nl/schaken
Geen blad ontvangen?
Mocht u als lid van de KNSB op 20 december nog steeds geen blad hebben ontvangen dan kunt u een email sturen aan het KNSB Bondsbureau via bondsbureau@schaakbond.nl. Vermeld hierbij graag uw relatienummer of de naam van uw vereniging. Is uw postadres gewijzigd? Ga naar https://ola.schaakbond.nl, login met uw relatienummer, als u nog nooit ingelogd bent geweest, kies dan voor wachtwoord vergeten. Zo zorgt u ervoor dat u komende nummers kunt lezen.