15e Burgerweeshuis Schoolschaaktoernooi Tiel e.o. georganiseerd in de Basisschool Floriant in Tiel meer dan 110 scholieren uit Tiel en omgeving. 28 teams speelden mee. Vaste organisatoren van het BWS aanwezig is de Schaakvereniging Rivierenland. De Distel

Na een periode van twee jaar worden de scholenkampioenschappen lokaal weer volop georganiseerd. Dat zie we graag.
Januari en februari zijn de maanden van de lokale voorwedstrijden voor het viertallentoernooi. In maart, april en mei volgen de toernooien voor het 345 toernooi. Voor vele kinderen is dit ook direct hun eerste schaaktoernooi. Daarna komen pas de Jeugd Grand Prix toernooien in beeld.

Een echt beginnerstoernooi dus. De wedstrijden bij de scholenwedstrijden worden meestal nog zonder klok gespeeld. Gewoon 15 tot 25 minuten schaken tot er een uitslag is. Zo vond in Den Haag afgelopen zaterdag het kampioenschap plaats. Die voorronde was in drie categorieën verdeeld t/m groep 8, t/m groep 6 en t/m groep 4, zodat iedereen op hun eigen niveau kon spelen.
Zie verslag van het Haagse scholenkampioenschap op de HSB site

Verslag voorronden Rivierenland

Verslag Westlandse schoolschaakkampioenschappen

En er volgen er nog velen (ca. 120).

De regio finales volgen in maart en april. Op 3 en 10 juni is de landelijke finale. Zie voor alle informatie over schoolschaakkampioenschappen op de site van de schaakbond.