Met nog diverse Nederlandse kanshebbers in de race voor een medaille worden vandaag de laatste 3 ronden van het EJK-Online gespeeld. Grootste kanshebber is Casper Schoppen die in de categorie t/m 18 jaar gedeeld aan de leiding gaat met de Russische GM Esipenko. Beide grootmeesters hebben 5,5 uit 6 – en het halfje inderdaad tegen elkaar afgegeven. Ook andere Nederlandse talenten doen het niet slecht. Zo staan na 6 ronden Machteld van Foreest, Robin Duson en Wendy Huang allemaal in de top-10 in hun leeftijdscategorie.
Hier alle resultaten van de Nederlanders. 
We zijn benieuwd hoe het vandaag afloopt! Hieronder de aanvangstijden per ronde.
Zondag 20 september
Ronde 7        14.00
Ronde 8        16.00
Ronde 9        18.00
Alle partijen live te volgen via de officiële server van het EJK, maar ook via diverse andere servers.
Op de drie locaties in Groningen, Eindhoven en Amsterdam is intensief geschaakt de afgelopen dagen.
Studio 040 maakte een leuk item van de deelnemers in Eindhoven die te gast zijn op het kantoor van Thinc Ahead. 
Op de website van de ECU staat een kort verslag en diverse foto’s van de plaatsen waar overal gespeeld wordt. Onder andere de speelzaal in Eindhoven is te zien wanneer u onderaan kijkt in dit bericht.
In Amsterdam wordt gespeeld in de Tolhuistuin. Begeleider Merijn van Delft schreef tussen alle werkzaamheden door een beknopt verslag van de eerste 2 dagen.
Merijn van Delft:
Dag in 1 in Amsterdam verliep goed en zonder problemen. Omdat we de deelnemers op het hart hadden gedrukt om zeer ruim voor aanvang te arriveren, konden we alles professioneel en in alle rust opzetten en doorspreken. Lennart Ootes begeleidt de kids binnen de speelzaal en ik buiten de speelzaal. Tolhuistuin echt een schitterende locatie (easy bereikbaar met pontje vanaf CS).
Casper Schoppen maakt indruk met zijn professionele stijl en 3 uit 3 score. Tim Grutter mocht in ronde drie tegen de sterkste speler van het hele kampioenschap, Esipenko, Kobe Smeets ook ijzersterke tegenstander in ronde drie. Khoi Pham kwam teveel in tijdnood. Onno Elgersma ook sterk op 3 uit 3. Arthur de Winter verslikte zich in de tweede ronde in een scherpe Draak, schade beperkt met 2 uit 3.
Robin Duson doet het heel goed met 2,5 uit 3. Alisha Warnaar, Marlinde Waardenburg en Cato de Zoeten hebben het zwaarder met 1 uit 3. Kiri Arnold heeft een hele leuke scherpe stijl, 2 uit 3. Jule Cordes ook keurig 2 uit 3. De talentvolle Dana Verheij vloog er iets te hard in (hetgeen uiteraard wel op sympathie van de fans kan rekenen!) en staat op 0,3 uit 3, maar die komt nog wel terug.
Amsterdam dag 2: 
GM Casper Schoppen maakt nog meer indruk dan op de eerste dag door een prachtig gevecht tegen wereldtopper Esipenko (uiteindelijk remise) en door verder alles te winnen. Nu 5,5 uit 6, alles is nog mogelijk.
Tim Grutter blijft heel aardig meedraaien. Onno Elgersma wist zijn perfecte score van de eerste dag geen goed vervolg te geven en liep tegen twee nullen op. Khoi Pham juist weer terug in de middenmoot.
Arthur de Winter is een speler waar we denk ik nog veel van gaan horen in de toekomst. Zijn 4 uit 6 is opgebouwd uit overtuigende overwinningen en twee nullen uit vlijmscherpe Open Sicilianen met wit. Kobe Smeets ook keurige 4 uit 6.
Robin Duson blijft het uitstekend doen met 4,5 uit 6, ze heeft een mooie positionele stijl. Alisha Warnaar kan veel meer dan de 2 uit 6 die er nu staat, haar principiële aanpak is nog niet helemaal in balans. Marlinde Waardenburg heeft het ook zwaar, maar bikkelt er goed voor.
Cato de Zoeten maakte de perfecte comeback op de tweede dag door alles te winnen, nu 4 uit 6. Jule Cordes heeft met wit 100% en met zwart 0%, dus dat biedt ook weer aanknopingspunten voor de training. Kiri Arnold had een pittige tweede dag, maar komt ongetwijfeld nog wel terug op de laatste dag. Dana Verheij mooi teruggekomen met twee overwinningen.
Voor alle kids geldt dat dit EK een prachtige en broodnodige impuls is voor hun schaakontwikkeling. Vandaag de spannende derde dag.