Toernooidirecteur Dirk Hoogland sloot rond half zes het 52ste Open NK in de gemeente Rheden af met dank aan alle sponsors, met name aan de mensen van Cultureel Centrum Theothorne, “die zich enorm hebben ingezet om het voor ons allemaal prettig te maken en ons hebben voorzien van heerlijk drinken en eten.” Hoogland zei dat hij de herstart van het toernooi na drie jaar pauze geslaagd vond: “Er waren minder deelnemers en de bezetting in de Hoofdgroep was wat minder sterk dan eerdere jaren, maar dit was weer een goed begin we gaan er in 2023 een nog beter toernooi van maken.”
Vervolgens reikte Hoogland namens Erika Sziva van De Beste Zet drie damesprijzen uit: aan Ichelle Dekker die 6½ punt had gescoord in Reservegroep C, aan Gaya Hogenelst die met een rating van 0 keurig met 4 uit 9 in de middenmoot van Groep C was geëindigd, en aan Karin Pruijssers, die al vele jaren aan dit toernooi meedoet en zich veelvuldig inzet voor de schaaksport en daarvoor de prijs als waardering kreeg.
 
Vervolgens werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de diverse groepen:
Levi Nies won Reservegroep C met 8½ punt uit 9 partijen en was daarmee ook de hoogste scorer van het hele toernooi.
Jaël Wierenga won Reservegroep B met 8 uit 9.
John Markus won na zeer spannende strijd de A-groep met 7½ uit 9.
Rick Lahaye deelde in de Open groep de eerste prijs (7 uit 9) met B Sekar, die alweer op reis was. Op weerstandspunten was Lahaye de winnaar.

Van links naar rechts: John Markus, Jaël Wierenga, Levi Nies en Rick Lahaye
 
Vervolgens ontving Arthur de Winter een certificaat voor zijn eerste meesternorm die hij in dit toernooi heeft behaald. “Je hebt geweldig gespeeld en we hebben allemaal genoten van je partijen,” zei Hoogland tegen het veertienjarige toptalent.

Arthur de Winter ontvangt een certificaat voor zijn eerste meesternorm
 
Nabeschouwing Rick Lahaye
We konden de winnaar van het toernooi nog een laatste reactie ontlokken, net voordat hij met zijn verloofde Ichelle vertrok op vakantie naar Oostenrijk. “Toen ik me opgaf dacht ik, er zullen nog wel wat grootmeesters bij komen. Bij het begin van het toernooi stond ik tweede op de ranglijst, dus dacht ik dat ik misschien wel een kans had. We hebben wel gezien dat de titelhouders het zwaar hebben gehad in dit toernooi, dus ik had geluk dat ik nog geen titel had, ha ha [onze verslaggever had Lahaye een paar keer abusievelijk ‘meester’ genoemd omdat hij zeker sterk genoeg is voor die titel]. Graag had ik hier mijn derde norm gehaald. Dat lukte niet met de indeling, maar dat komt vast nog wel een keer. Ik ben enorm trots dit toernooi een keer gewonnen te hebben. Ik heb hier vaak gespeeld, van jongs af aan. Vijf jaar geleden heb ik zelfs hier in de kantine mijn verloofde Ichelle ontmoet!” Een mooiere afsluiting konden we ons niet wensen.

Rick Lahaye ontvangt de wisseltrofee van toernooidirecteur Dirk Hoogland