In de KNSB-Jeugdclubcompetitie heeft STB A2 haar koppositie behouden en zelfs een stukje uitgebreid. Ze versloegen Sliedrecht A1 (4-0) en KC Chesscool A1 (2,5-1,5), terwijl de concurrenten Oud Zuylen Utrecht A1 en HMC Calder A1 punten tegen elkaar​ verspeelden. 
In de Meesterklasse C is er een nieuwe koploper. De Toren Arnhem C1 was koploper af, na de nederlaag tegen Spijkenisse C1. Spijkenisse C1 is daardoor de nieuwe koploper. De Toren Arnhem C1 volgt op 1 punt en Leiderdorp C1 op 2.
Op 9 december is de slotronde in alle klassen (A, C en D) en weten we welke teams zich Nederlands Kampioen mogen noemen.
In de Promotieklasse A Noord-Oost profiteerde thuisclub Haren A1 maximaal van de afwezigheid van Minerva A1 (4-0 R). Ze wonnen namelijk ook hun middagpartij tegen BSG A1 met 3-1, terwijl koploper Talententeam JSN A1 tegen een nederlaag opliep tegen Almere A1. 
In Promotieklasse A Midden-West liep Promotie A1 een puntje in op koploper KC Chesscool A2. Promotie won beide wedstrijden, terwijl KC Chesscool A2 gelijk speelde tegen Charlois/Europoort A1. De thuisclub Spijkenisse A1 heeft ook nog een kans. Zij staan derde en spelen op de slotdag tegen de koploper.
Boetes

€ 10 SKS C1, vanwege het niet opkomen aan bord 4 in ronde 5 en 6;
€ 10 Oud Zuylen Utrecht A1, vanwege het niet opkomen aan bord 1 in ronde 5 en 6;
€ 10 HMC Calder A1, vanwege het niet opkomen aan bord 1 in ronde 6;
€ 45 Minerva A1 vanwege het niet opkomen van het team in ronde 4 en 5.