De deelnemers aan de Nederlandse Jeugdschaakkampioenschappen (NJSK) in Assen 2017 zijn bekend. 112 deelnemers gaan verdeeld over zes categorieën van 23 tot en met 29 april 2017 uitmaken wie de sterkste jeugdschakers en schaaksters van Nederland zijn. Op 6 maart sloot de aanmelding van de gerechtigden en van de vrijplaatsaanvragen op rating. 

De Jeugd A groep is sterk bezet met maar liefst zeven titelhouders, vier IM’s en 3 FM’s. Lucas van Foreest (Groningen) voert het veld aan, maar Robby Kevlishvili (Zoetermeer) en Casper Schoppen (Utrecht) volgen op slechts een paar ratingpunten.

Bij de Meisjes A is de top heel breed en voert Lola den Dunnen (Rotterdam) het veld aan. Heel bijzonder is echter dat de nummer twee, Machteld van Foreest (Goningen), nog slechts 9 jaar is en toch al in deze leeftijdsgroep gaat uitkomen. Qurine Naber (Velp) volgt als derde.

Bij de Jeugd B bestaat de top 3 uit Joris Kokje (Utrecht), Kevin Nguyen (Rotterdam) en Derk Kouwenhoven (Vijfhuizen). Bij de Meisjes B voert Robin Duson (Hoorn) het veld aan voor Anna Martinez (Wageningen) en Iris Schelleman (Axel).

Bij de Jeugd C voert Eelke de Boer (Groningen) de lijst aan, voor Jonas Hilwerda (Groningen) en Onno Elgersma (Almelo). Bij de Meisjes C is Eline Roebers (Amsterdam) als eerste geplaatst voor Sara Martinez (Wageningen) en Jessie Mang (Bilthoven).

Download hier de volledige deelnemerslijst:
Deelnemerslijst NJSK Assen 2017
Kijk op de toernooisite voor nadere informatie over de speelschema’s en uitgebreide nevenprogramma: www.njsk.nl