Op vrijdag 3 november vindt het Kanaleneiland Open plaats: een inspirerende dag waar strategisch denken, participatie in Utrecht en schaken centraal staan. Bedrijven uit Utrecht en omgeving worden van harte uitgenodigd om aan dit bijzondere evenement deel te nemen. Het succesvolle schoolschaakproject van basisschool Schateiland vormt ​de aanleiding van het middagdeel van deze dag. De hele school schaakt inmiddels en niet alleen dat. Leerkrachten, moeders en binnenkort ook vaders hebben schaken geleerd en helpen mee om het schaken blijvend een plek te geven op deze school.
Scholen uit verschillende wijken in Utrecht zijn op de hoogte gebracht van dit succes en willen graag ook starten met schaken op hun school. Zij zoeken daarvoor bedrijven die hen daarbij kunnen ondersteunen. Deze scholen zullen hun project op 3 november zelf komen toelichten.
Maar er wordt ook geschaakt. De 10-jarige Machteld van Foreest, haar broer Lucas (16 jaar, Internationaal Meester) en Robby Kevlishvili (16 jaar, Internationaal Meester) verzorgen alle drie een simultaansessie tussen 16.15 en 18.00 uur. Zorg dat ook uw bedrijf meedoet, zodat u het tegen deze super talenten kunt opnemen. 
Trailer van Het Kanaleneiland Open
Het Kanaleneiland Open is een initiatief van organisatieadviesbureau Berenschot, de gemeente Utrecht, basisschool Het Schateiland, KNSB, Chessity en Johan Wakkie Advies.