DIEREN – De leerlingen van Het Rhedens in Dieren kunnen er weer voor gaan zitten, woensdagmiddag 8 mei. Dan geeft Liam Vrolijk, één van de grootste schaaktalenten van Nederland, van 14.30 tot 16.15 uur een simultaan op de school.
 
De zelf pas 16-jarige Liam Vrolijk uit Rotterdam is al sinds een jaar internationaal meester, en in december werd hij gedeeld winnaar in het sterke Groningen Open. In Dieren deed hij ook al meermalen van zich spreken. In 2016 werd hij er, toen hij net 14 was, snelschaakkampioen en in datzelfde jaar werd Vrolijk door het Max Euwe Centrum benoemd tot Schaaktalent van het Jaar. Hij deed diverse malen mee in het Open Kampioenschap, dat jaarlijks (dit jaar voor de 41ste keer) in Zalencentrum en Sporthal Theothorne wordt gehouden. Zowel in 2017 als in 2018 kwam hij tussen de meesters en de grootmeesters tot 5½ punt uit 9 partijen.
 
De simultaanvoorstelling, waarbij Vrolijk tegen tientallen leerlingen van de school zal spelen en waarbij na een verloren potje een nieuwe speler mag aanschuiven, wordt verzorgd door het toernooicomité van het Open NK Schaken. Dit als tegenprestatie voor het feit dat het evenement elk jaar in juli/augustus meubilair van de school mag gebruiken.
 
De schaakmiddag op Het Rhedens zal even voor 14.30 uur worden geopend met de ondertekening van een nieuw contract met Polysport Activiteitenpark & Catering, waar tijdens het toernooi altijd vele schakers verblijven.
 
Dit jaar wordt het Open NK Schaken gehouden van maandag 22 juli tot en met donderdag 1 augustus.