Zaterdag 15 januari begint in Wijk aan Zee de eerste ronde van het Tata Steel Schaaktoernooi. Net als vorig jaar is de speelzaal niet toegankelijk voor bezoekers. Strenge veiligheidsmaatregelen moeten er voor zorgen dat het corona-virus geen kans krijgt in De Moriaan. Er worden twee toptoernooien gehouden in Wijk aan Zee: de Masters en de Challengers.
In de Masters een topbezetting met onder andere Magnus Carlsen, Fabiano Caruana en de Nederlanders Anish Giri en Jorden van Foreest. Het deelnemersveld in de Challengers is ook indrukwekkend met verschillende 2600+ grootmeesters en jonge talenten. De Nederlanders in deze groep zijn Nederlands Kampioen Max Warmerdam, Erwin l’Ami en Lucas van Foreest.
Natuurlijk kunnen alle schaakliefhebbers via de website van het toernooi alle partijen live volgen met deskundig commentaar. Vanwege grote internationale belangstelling is de live-stream Engelstalig.
Dagelijks hoogtepunten in op Twitchkanaal schaakbond
Om Nederlandse schaakfans te bedienen zal er op het Twitchkanaal van de schaakbond tijdens alle ronden een dagjournaal te zien zijn van 20.00-20.30 uur. IM Stefan Kuipers zal de hoogtepunten van iedere ronde eruit lichten en bespreken, waarbij u ook vragen kunt stellen. Ga dus dagelijks naar het Twitchkanaal vanaf 20.00 uur! De speeldagen zijn 15, 16, 17, 18, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 28, 29, en 30 januari. Op al deze dagen is er dus ook een dagjournaal.
Het Tata Steel Masters wordt gehouden tussen 15-30 januari. Alle ronden beginnen om 14.00 uur. Vorig jaar won Jorden van Foreest het toernooi nadat hij Anish Giri in een snelschaak tiebreak had verslagen. Alle deelnemers aan het Tata Steel Schaaktoernooi staan hier (Masters) en hier (Challengers).