Nederland neemt deel aan het prestigieuze Wereldkampioenschap voor Landenteams dat op 20 november in Jeruzalem van start gaat. Aan het WK-teams doen 12 landen mee, verdeeld in 2 groepen. De eerste 4 landen van iedere groep plaatsen zich voor de knock-out fase. De top-3 na de knock-out fase winnen goud, zilver en brons en plaatsen zich automatisch voor het volgende WK-Teams.
De volgende landen nemen deel in Jeruzalem: Verenigde Staten, Frankrijk, India, Azerbeidzjan, Polen, Nederland, Israël, Oezbekistan, Zuid-Afrika, Oekraïne, Spanje en China. Een team kan bestaan uit maximaal 6 spelers, er spelen er steeds 4. Het tempo is een (langzaam) rapid tempo met 2 partijen per dag.
Het Nederlandse team bestaat uit: Anish Giri, Jorden van Foreest, Lucas van Foreest, Max Warmerdam, Robby Kevlishvili en Jan Smeets (captain en speler). Overigens speelt Anish Giri tijdens de voorronden van het WK nog in San Francisco bij de finale van de Meltwater Chess Tour (11-20 november)
Op de officiële website  worden de partijen live uitgezonden met commentaar van Viswanathan Anand en Almira Skripchenko. Op de website zijn ook het speelschema en overzichten van de spelers van de 12 landenteams te vinden.