Stefan Kuipers tijdens de uitzending op het kanaal van de KNSB op Twitch (schermopname)

Donderdagavond was de ‘TeamNL Twitch Party, een live uitzending op het Twitch kanaal van de KNSB met als host Internationaal Meester Stefan Kuipers, speciaal gepland op de rustdag van het Europees Kampioenschap voor landen waar TeamNL aan meedoet. Het EK voor landenteams in Montenegro loopt nog tot en met maandag. Nederland doet mee met een vrouwenteam en een mannenteam.

Ins en outs van het EK

Stefan nam de kijkers mee in de ins en outs van het EK. Hij liet mooie momenten zien, bijvoorbeeld uit de partij van Eline Roebers tegen Ekatarina Atalik (ronde 3). De Nederlandse koos een dubieuze voortzetting in de Caro-Kann en haar tegenstandster offerde twee stukken voor een meer dan imposant centrum. Er kwam een unieke stelling op het bord met vier zwarte pionnen in het centrum.

Meer centrum dan dit wordt het niet! Dit is een fragment uit de partij Roebers – Atalik (schermopname van de uitzending op het Twitch-kanaal van de KNSB met als host IM Stefan Kuipers)

Anna-Maja

Daarna belde Anna-Maja Kazarian in voor een leuk interview. Anna-Maja is TeamNL lid. Zij is een van de speelsters van het Nederlandse vrouwenteam en is bij velen bekend vanwege haar activiteiten op sociale media zoals Twitch en YouTube. Hierna waagde Stefan zich aan de TeamNL Quiz. Die kun je nog altijd spelen. Er zijn leuke prijzen te winnen. De avond werd afgesloten met een schaakarena waar iedereen lekker een uur kon snelschaken.

Meer informatie

Een volledig verslag van de Team NL Twitch Party lees je hier:

Mooi schaakfeest op Twitch

Wil je de hele uitzending terugzien? Klik dan hier!